Leegstandswet


De laatste jaren kwam het vaak voor dat woningen niet binnen een redelijke termijn verkocht werden. Ook nu is dat nog wel eens het geval. Maar u wilt wel verder met uw leven. Niet zelden betekent dat u moet verkopen met een -flink- verlies.
In veel gevallen is het dan verstandig om uw woning nog even langer in de verkoop te laten staan. De prijzen stijgen immers weer!

Om financiële tegenvallers te voorkomen kunt u uw woning verhuren volgens de Leegstandswet. Door hiervan gebruik te maken vervalt - onder bepaalde condities - de uitgebreide huurbescherming en hierdoor wordt verhuren vaak een reële optie.

Uw woning staat hiermee nog steeds te koop maar levert wel maandelijks huurinkomsten op. Het verhuren onder deze condities kan zelfs voor de periode van twee jaar. Hierna kunt u de periode nogmaals verlengen met drie jaar. Het moet gek lopen wilt u uw woning in deze periode niet verkocht krijgen!

De uitgebreide bescherming van huurders was vaak de belemmering om uw woning in de tussentijd te verhuren.
Mocht u dan uw woning plots wél verkopen dan bent u met handen en voeten gebonden omdat er een huurder in zit.
De Leegstandswet is speciaal hiervoor gemaakt. Het lopende huurcontract kan hierdoor met drie maanden worden verbroken zodat de verhuur bij een eventuele verkoop geen belemmering meer oplevert.

Bij BWwonen is deze service volledig gratis voor de verhuurder. Wij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden dus neem gerust contact met ons op.